Geoffrey Chaucer – Canterbury Tales (Practice Questions)

Download English E Classes App to solve this practice set in Online Test mode.

1. What is the first Canterbury Tale?
a) The Reeve’s Tale
b) The Knight’s Tale
c) The Miller’s Tale
d) The Cook’s Tale

2. Which tale in the first fragment seems to be unfinished?
a) The Reeve’s Tale
b) The Miller’s Tale
c) The Knight’s Tale
d) The Cook’s Tale

3. Which tale tells the story of Symkyn the miller?
a) The Shipman’s Tale
b) The Reeve’s Tale
c) The Miller’s Tale
d) The Wife of Bath’s Tale

4. Which characters are in love with Alison in the Miller’s Tale?
a) Gervase and Nicholas
b) Absolon and Nicholas
c) John, Absolon and Nicholas
d) Absolon and Gervase

5. What is the name of the carpenter in the Miller’s Tale?
a) Fred
b) John
c) Absolon
d) Nicholas

6. Who farts in Absolon’s face?
a) Alison
b) John
c) Gervase
d) Nicholas

7. Who cries out “Water” because their arse has been branded with a hot iron?
a) Alison
b) John
c) Absolon
d) Nicholas

8. What is the genre of tales to which the Miller’s Tale might belong?
a) prose poem
b) romance
c) modernist narrative
d) fabliaux

9. Which two characters are thought to be indistinguishable from each other in the Knight’s Tale?
a) Arcite and Palamon
b) Arcite and Theseus
c) Theseus and Hippolyta
d) Theseus and Palamon

10. Who dies at the end of the Knight’s Tale?
a) Arcite
b) Hippolyta
c) Palamon
d) Theseus

11. Who are Arcite and Palamon in love with?
a) Emelye
b) Each other
c) Absolon
d) Theseus

12. How many husbands has the Wife of Bath had?
a) 2
b) 3
c) 4
d) 5

13. The Wife of Bath’s first name is…
a) Bertha
b) Alison
c) Absolon
d) She isn’t given a first name, just “the Wife”

14. The Wife of Bath’s fifth husband is named…
a) Jankin
b) Absolon
c) January
d) Theseus

15. The Wife of Bath suffers, a little, from which ailment…
a) blindness
b) leprosy
c) deafness
d) muteness

16. What does the Wife use as a bargaining tool?
a) Sex
b) Food
c) Sleep
d) Money

17. The Wife of Bath claims to hate…
a) men
b) eating
c) clerks and glossing
d) cattle

18. In the General Prologue, which character is swathed in ten pounds of cloth?
a) The Miller
b) The Wife of Bath
c) The Reeve
d) The Summoner

19. Which two characters are sometimes read as a homosexual couple?
a) Chaucer and the Reeve
b) The Friar and the Summoner
c) The Summoner and the Pardoner
d) The Miller and the Reeve

20. Chaucer is…
a) a character in the pilgrimage, and the author of the work as a whole
b) an imaginary character in the pilgrimage
c) not the writer of the Canterbury Tales
d) not mentioned within the text of the Tales

21. Which pilgrim throws a book into the fire?
a) The Miller
b) The Wife of Bath
c) The Shipman
d) The Reeve

22. What does the Man of Law refuse to tell a tale about?
a) blackmail
b) incest
c) murder
d) Christians

23. Who interrupts the Parson just before he is to tell his tale?
a) The Shipman
b) The Reeve
c) The Manciple
d) The Summoner

24. The Cook’s real name is
a) Geoffrey Chaucer
b) Roger of Ware
c) Roger Warren
d) Harry Bailly

25. The Host’s name is
a) Geoffrey Chaucer
b) Harry Bailey
c) Roger of Ware
d) Roger Warren


Answers:

1-b, 2-d, 3-b, 4-c, 5-b, 6-d, 7-d, 8-d, 9-a, 10-a, 11-a, 12-d, 13-b, 14-a, 15-c, 16-a, 17-c, 18-b, 19-c, 20-a, 21-b, 22-b, 23-a, 24-b, 25-b

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s